• Home
  • V1
  • Leads
  • Londen trekt grootste aantal internationale retailers

Londen trekt grootste aantal internationale retailers

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Volg

ens het jaarlijks overzicht 'How Global is the Business of Retail?' van commercieel vastgoedadviseur CBRE is Londen wederom de populairste bestemming voor internationale retailers. Het rapport, nu voor de vijfde keer gepubliceerd,

heeft de wereldwijde voetafdruk van 326 van 's werelds top retailers in ruim 200 steden in kaart gebracht. Hiermee identificeert het CBRE de trends op het gebied van wereldwijde retailuitbreiding op nationaal en lokaal niveau. Volgens het rapport breidden retailers zich in 2011 flink uit; in 74 procent van de landen betrad minstens één nieuwe retailer de markt. De wereldwijde voetafdruk van retailers groeide vorig jaar met 2,1 procent, vergelijkbaar met het jaar ervoor. Hiermee wordt duidelijk dat retailers ondanks laag consumentenvertrouwen op internationaal vlak gestaag blijven groeien.

Vorig jaar deelde
Londen nog de eerste plaats met Dubai, maar dit jaar won de wereldstad het van het Midden-Oosterse shopperswalhalla. De Britse hoofdstad trok ditmaal 55,6 procent van alle internationale retailmerken uit het rapport aan. Verklaring hiervoor is een mini-boom in 2011 toen de relatief robuuste lokale economie werd versterkt door opbrengsten uit toeristenuitgaven. Volgens CBRE zal Londen een grote trekpleister blijven voor retailers die in Europa willen uitbreiden.

Peter Gold, hoofd van EMEA Cross Border Retail van CBRE, zei:"Als reactie op de huidige economische onzekerheid, die gedurende geheel 2012 een rol lijkt te zullen spelen, zoeken retailers bij uitbreiding naar manieren om het risico te minimaliseren, en kiezen meestal voor veilige bestemmingen als het VK.

"Londen is over het algemeen de eerste bestemming voor wereldwijde retailers, maar eenmaal in de hoofdstad gevestigd durven ze uit te rollen naar andere grote Britse steden en ook naar grote regionale winkelcentra als Trafford Park, Meadowhall en Bluewater." Dubai is volgens het overzicht nog razend populair, maar daalde naar de tweede plaats omdat een aantal retailers zich uit die markt terug trok. New York bleef steken op de derde plaats, terwijl Moskou zich dankzij een paar nieuwe retailers samen met Parijs op de vierde plaats bevindt. Hong Kong staat op de vijfde plaats. De grootste stijger is Kuwait City, die van de twaalfde naar de achtste plaats klom. De overige top 20 beslaat een combinatie van traditionele en opkomende markten.

Het VK blijft als land de populairste bestemming voor retailers, op de hielen gevolgd door de Verenigde Emiraten en de VS. Spanje komt binnen op de vierde plaats, gevolgd door China, terwijl Frankrijk en Duitsland samen op de zesde plaats belanden. De top tien wordt afgesloten door Rusland, Italië en Saudi Arabië.
CBRE
Londen