De Mariella Burani Fashion Group houdt waarschijnlijk op te bestaan. De Raad van Bestuur is op 25 februari afgetreden nadat het moederbedrijf - de Burani Designer Holding nv dat gevestigd is in Amsterdam - op 11 februari failliet werd verklaard.Vakbonden hebben de Italiaanse regering opgeroepen in te grijpen en het bedrijf alsnog onder surseance te plaatsen. Het ministerie heeft zich bereid verklaard hierover op 5 maart as. in gesprek te gaan. Eind maart staat een meeting gepland voor de liquidatie van het bedrijf.
Mariella Burani kwam medio 2009 in grote financiële problemen. Over de eerste helft van het jaar werd een netto verlies geleden van 142,1 miljoen euro. De omzet was met 24 procent gedaald en de schuldenlast stijgen tot maar liefst 492,6 miljoen in januari 2010. In september 2009 werd de handel in aandelen stopgezet. Pogingen een regeling te treffen met schuldeisers en voor aanvullende leningen, leverden niets op. Toen financieel adviseur Mediobanca zich begin januari terugtrok leek een faillissement al onafwendbaar. In de Italiaanse media wordt de oorzaak voor de problemen van het bedrijf gelegd bij recente acquisities en te snelle groei.
De Mariella Burani Fashion Group (MBFG) werd in 1960 opgericht en heeft drie eigen merken in de markt gezet: Mariella Burani, Mandarina Duck en René Lazard. Daarnaast produceerde het in licentie voor merken als La Perla, Bikkembergs, Giambattista Valli en Vivienne Wenstwood. De lederwaren van Braccialini, Baldini, Coccinelle en Francesco Biasia zijn ondergebracht bij een dochterbedrijf: Antichi Pellettieri SpA. Braccialini-directeur Riccardo Braccialini zei in januari nog het volste vertrouwen te hebben in de toekomst. "Met Antichi Pellettieri gaat het goed. De omzet over 2009 bedroeg 65 miljoen euro."
MBFG heeft volgens gegevens op de website 393 eigen merkwinkels (inclusief franchise) en 1900 groothandelsklanten wereldwijd. In Noord-Europa zijn in totaal 10 filialen gevestigd: 4 van Mariella Burani, 3 van René Lazard, 1 van Braccialini en 2 van Francesco Biasia.