Liene Rabaey wint Toga 125 Fashion Award

Liene Rabaey is de winnaar van Toga 125 Fashion Award, de ontwerpwedstrijd voor modestudenten en –ontwerpers die vorig jaar werd uitgeschreven door de Vlaamse Conferentie bij de Balie van Antwerpen naar aanleiding van

haar 125ste verjaardag. Dat werd vrijdagavond bekend gemaakt na een grootse modeshow in het justitiepaleis. Het gewaad van Rabaey wordt door de Conferentie aangekocht voor 2.000 euro en in het justitiepaleis tentoongesteld.

Liene Rabaey wint Toga 125 Fashion AwardDe jury, bestaande uit onder meer rechtbankvoorzitter Jacques Mahieu, modeontwerpster Chris Janssens en kleermaker Mark Van Hove, was onder de indruk van Rabaey’s multifunctionele creatie. “Je kunt ermee komen pleiten maar ook mee naar de Aldi of naar de opera gaan.” De Gentse noemt haar zwart witte ontwerp, dat uit verschillende kledingstukken bestaat, zelf een “historisch kostuum dat is samengesteld met behulp van hedendaagse elementen”.

De publieksprijs - het favoriete ontwerp van de advocaten - ging naar Julie Van den Berghe, en de prijs voor de beste accessoires naar Caroline Mattheeuws. De laatstgenoemde presenteerde een laptoptas, portfoliomap en een togahoes.

De uitdaging van de Toga 125 Fashion Award was het officiële kledingstuk van de advocatuur een nieuwe, hippe toets geven. De Vlaamse Conferentie bij de balie te Antwerpen ontving meer dan 150 inzendingen. Hiervan werden er 56 geselecteerd voor de modeshow. De ontwerpwedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met het KASK in Gent en ondersteund door het Flanders Fashion Institute.

Foto klein: Julie Van den Berghe
Foto groot: Liene Rabaey 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN