Joint venture voor winkels Calvin Klein in China

Calvin Klein gaat met de sportmodecollecties voor dames China veroveren. De G-III Apparel Group, die sinds 2007 in het bezit is van de Calvin Klein licentie, heeft een joint venture gesloten met het bedrijf China Ting Group Holdings. De eerste winkels

moeten dit najaar hun deuren openen.

G-III Joint venture voor winkels Calvin Klein in ChinaApparel zal met 51 procent van de aandelen een meerderheidsbelang hebben in de joint venture. Het Amerikaanse modebedrijf heeft al sinds 2007 de licentie van de damesmodelijn van Calvin Klein, wat weer onderdeel is van PVH. Eind vorig jaar werd er voor het eerst een contract gesloten tussen G-III Apparel en Calvin Klein voor het openen van merkwinkels in de Verenigde Staten, China en Hongkong. De eerste boetiek is inmiddels geopend in de Amerikaanse staat Arizona, met kleding op het gebied van yoga, hardlopen, fietsen en tennis. Ook bevat de modelijn genaamd Calvin Klein Performance: shorts, jassen met capuchon en capri’s.

China Ting Group Holdings Limited is een moderetailer in Hongkong, met kantoren in Parijs, New York en Shanghai. De CEO van het Chinese modebedrijf, Ting Hung Yi, denkt dat de Chinese dames wel zitten te wachten op mode van het Amerikaanse merk. Ook zegt hij: “We zijn ervan overtuigd dat we gebruik kunnen maken van onze expertise om een goede business op te bouwen voor dit iconische, wereldwijde merk.” Dit najaar moeten de eerste winkels in China openen. Door het contract dat in december werd gesloten met Calvin Klein, mag G-III ook Calvin Klein winkels openen in andere delen van de wereld.

Tom Murry, CEO van Calvin Klein: “G-III heeft aangetoond dat zij onze klanten begrijpen. We zijn verheugd om te zien dat G-III voort bouwt op het werk dat zij heeft gedaan in de Verenigde Staten, om Calvin Klein Performance verder uit te breiden in de detailhandel in China en Hong Kong. "

Eerder deze maand nam PVH Corp het ck Calvin Klein in Europa juist weer in eigen hand. Moederbedrijf PVH wil ck Calvin Klein verder gaan uitbouwen in Europa. Het continent vormt een belangrijke markt voor het merk; de jaaromzet van 1 miljard euro is met name afkomstig uit Europa. De Europese Calvin Klein-divisie zal worden opgezet onder leiding van Fred Gehring, CEO van PVH. Voorheen had ck Calvin Klein een licentieovereenkomst met Warnaco. Het gaat alleen om de ck Calvin Klein-modelijn die PVH heeft teruggekocht. Het modemerk bestaat ook nog uit Calvin Klein Jeans en Calvin Klein Underwear.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN