Jean Paul Lespagnard wint Modo Prijs 2011

Jean Paul Lespagnard heeft de twaalfde Modo Prijs in de wacht gesleept. De onderscheiding, goed voor 7.500 euro, werd zaterdagavond uitgereikt door Kathrine Jacobs, persattaché van de Brusselse Minister van Economie Benoît Cerexhe,

en ging daarmee aan de neus voorbij van andere genomineerden Conni Kaminski, Heidewinne, Marc Philippe Coudeyre, Niyona, Monsieur Bul en Piece of Chic.

VoormaligJean Paul Lespagnard wint Modo Prijs 2011 Hyères winnaar Lespagnard imponeerde de jury bestaande uit Modo Brussels voorzitter Sonja Noel en creatief directeur Didier Vervaeren, met ‘Somewhere in Between’, een collectie voor lente/zomer 2012, tentoongesteld bij Hunting & Collecting. “Jean Paul Lespagnard interpreteert mode niet op een alledaagse manier en geeft zijn eigen opvatting. Zijn collectie straalt techniciteit en intelligentie uit en heeft een humoristisch oogmerk, zoals we van Lespagnard gewend zijn,” aldus de jury.

Somewhere in Between is de tweede collectie van Lespagnard, die hij eerder aan publiek voorstelde tijdens de Parijse modeweek. En, de creaties van de zoon van een Luikse trucker maakten toen al indruk. ‘Een miskend talent op de Parijse catwalk met een onuitputbare verbeelding,’ noemde New York Times modejournaliste Suzy Menkes Lespagnard bijvoorbeeld, evenals ‘bedenker van intrigerende prints in een origineel thema. Een buitengewoon slimme designer’.

Lespagnard studeerde in Luik en Luxemburg en leerde de knepen van het vak bij de New Yorkse Anna Sui en Brusselse ontwerpster Annemie Verbeke. Nadat hij in 2008 twee prijzen won tijdens het Internationaal Festival voor Mode en Fotografie in Hyères (Frankrijk), ontwierp de Brussselaar een capsulecollectie voor het Franse prêt-à-porter merk 1.2.3. In maart 2011 presenteerde hij zijn eerste eigen collectie tijdens de Parijse modeweek. Met het winnen van de Modo Brussels prijs treedt Lespagnard in voetsporen van onder meer Jessie Lecomte en Olivia Hainaut (2010), Girls from Omsk (2007) en Olivier Theyskens (2001).

Met de uitreiking van de Modo Prijs werd ook de elfde editie van de Modo Parcours afgesloten, die volgens organisator Modo Brussels zelf bijzonder succesvol was. Het driedaagse festival op 28, 29 en 30 oktober, waarbij zeventig jonge en bekende Brusselse ontwerpers hun werk toonden aan publiek, trok meer dan 8.500 bezoekers. Hoewel dat een plus is ten opzichte van de 8.000 bezoekers vorig jaar, is het niet gelukt 10.000 bezoekers te verwelkomen. Dat was het aantal waar de organisatie op hoopte. Het mode-evenement stond in het teken van politieke statements.

Lespangard’s expo bij Hunting & Collecting is verlengd tot 14 november.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN