• Home
  • V1
  • Leads
  • H&M gaat afgedankte kleding inzamelen

H&M gaat afgedankte kleding inzamelen

bezig met laden...

Leads

Modeketen Hennes & Mauritz gaat vanaf februari 2013 op grote schaal gebruikte kleding inzamelen. Consumenten kunnen hun afdankertjes straks inleveren bij H&M-filialen in 48 landen. “Onze werkzaamheden op het gebied van

duurzaamheid komen voort uit onze betrokkenheid bij sociale en ecologische verantwoordelijkheid. We willen het beste doen voor het milieu, daarom bieden we onze klanten nu een handige oplossing: ze kunnen hun versleten of kapotte kleding bij H&M achterlaten,” zegt CEO Karl-Johan Persson in het persbericht.

De

Zweedse keten is een van de eerste modebedrijven die mondiaal en permanent kleding gaat inzamelen. Tal van modeketens en -retailers hebben soortgelijke initiatieven ontplooid, maar het gaat dan meestal om een lokale en tijdelijke actie. H&M wil het inleveren stimuleren en biedt consumenten en kortingsbon in ruil voor een tas afgedankte kledingstukken.

Het is inmiddels vrij normaal dat mensen hun kleding na een seizoen weer weggooien. Zogenaamde fast fashion ketens hebben aan deze wegwerpcultus bijgedragen. Kleding is veel goedkoper geworden en gaat minder lang mee.

H&M gaat niet alleen kleding uit de eigen winkels inzamelen. Alle kledingstukken van alle merken, in welke staat dan ook, worden geaccepteerd. De ingezamelde kleding wordt overgedragen aan I:Collect, een partnerorganisatie met ervaring bij het verzamelen, verwerken en hergebruiken van consumptiegoederen.

Op de lange termijn wil H&M een gesloten cyclus creëren voor textielvezels. Het doel is om technische oplossingen te vinden om textielvezels te hergebruiken en op grotere schaal te recyclen. De moeketen heeft een stichting opgericht om deze ontwikkeling te ondersteunen.

H&M
inzamelen
Recyclen
Scroll down to read more