Fred de la Bretonière breidt uit

Het Nederlandse schoenenmerk Fred de la Bretonière gaat flink uitbreiden in België. Agent Marc Pittoors heeft het label onlangs in zijn portefeuille opgenomen. Pittoors, die ook de labels Oxford en Friis & Company voert, zal Fred de la Bretonière meer slagkracht geven. De schoenen van Fred

de la Bretonière zijn populair in België. Voor de opening de de eerste buitenlandse winkel van het label – in eigen beheer in 2007 in Antwerpen – sloegen de ontwerpen van de Nederlander al aan in een dertigtal Antwerpse kledingzaken.

Fred de la BretonièreDe samenwerking van Fred de la Bretonière met Pittoors is het begin van de uitbreiding van het dealernetwerk in België en Luxemburg. Fred de la Bretonière wil globaal groeien in het aantal vestigings- en verkooppunten. Ook vernieuwing in de collecties zal hieraan bijdragen. Hoewel de focus zal liggen op de multibrand winkels, gaat Pittoors er ook van uit dat er meer winkels van het merk zullen opengaan. “Ik ben pas veertien dagen bezig en er is nu al een vlotte aantrek van nieuwe klanten. Er zijn ook overlappingen met mijn klanten van Friis & Company.”

Fred de la Bretonière brengt zowel een dames- als herencollectie. Per seizoen vertaalt de ontwerper ook aantal damesmodellen naar kleine kindermaatjes. De collecties worden twee keer per jaar uigeleverd, het voorjaar en in het najaar. Daarnaast zijn er nog twee tussenseizoenen, één voor hoogzomer en één voor de feestdagen in december. Dat De la Bretonière succes heeft met zijn schoenen bewijst het groeipercentage van 50 tot 60 procent over de afgelopen twee jaar.

Beeld: Fred de la Bretonière

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN