• Home
  • V1
  • Leads
  • Forse daling aantal nieuwe winkelcentra

Forse daling aantal nieuwe winkelcentra

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Het aantal nieuw geopende winkelcentra in Europa daalde in een een jaar tijd met bijna vijftig procent. Ook in België heeft de economische crisis een stempel op de groei van winkelcentra gedrukt. Volgens het onderzoek van de

internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield zal het aantal openingen van nieuwe winkelgebieden in Europa ook in 2011 blijven dalen.

Het
aantal openingen van nieuwe winkelcentra in Europa bereikte het laagste niveau sinds 2005, dat maakt nieuw onderzoek van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield bekend. In de eerste helft van dit jaar, werden 64 shopping malls geopend. Ten opzichte van 2009, toen 120 winkelcentra werden geopend, is dit een daling van bijna 50 procent. Het onderzoekers van het niet-beursgenoteerde vastgoedbedrijf, zien het somber in, en voorspellen een verder daling in 2011.

In België werd in de eerste helft van 2010 minder dan vijftigduizend vierkante meter nieuw geopend winkelcentrumruimte geregistreerd. Er is nu meer dan honderd vierkante meter winkeloppervlakte per duizend inwoners.

Vorig jaar maakte Cushman & Wakefield ook al bekend dat door de rammelende economie en een gebrek aan vertouwen bij consumenten, de vraag naar winkellocaties was afgenomen. Dit had vooral een prijsdaling van huur in de duurste winkellocaties wereldwijd tot gevolg. In België waren de huren echter nagenoeg gelijk gebleven.

 

Cushman Wakefield
Winkelcentra
Winkelcentrum
winkelhuur