• Home
  • V1
  • Leads
  • Ex-Reeboktopman aan het hoofd bij Crocs

Ex-Reeboktopman aan het hoofd bij Crocs

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De fabrikant van felgekleurde plastic schoenen Crocs Inc heeft John Duerden aangesteld als nieuwe president van het bedrijf. Vanaf 16 maart zal hij zijn voorganger Rob Snyder opvolgen, die na zijn aftreden met pensioen zal gaan. Wel heeft hij aangegeven Duerden nog zo lang te willen

assisteren als nodig is.

Duerden werkte van 1990 tot 1995 als president and chief operating officer bij Reebok International. De laatste jaren werkte hij bij de Chrysallis Group, een bedrijf dat hij zelf heeft opgericht. "John heeft veel ervaring bij groeiende bedrijven en merken in verschillende regio’s,” zegt Snyder.

Duerden maakte bekend dat Croc’s onder zijn leiding het productaanbod zal uitbreiden en ook internationaal verder wil expanderen. Dat lijkt geen overbodige luxe, want over het afgelopen jaar nam de omzet met 14,8 procent af. In totaal kwam dat uit op 721,6 miljoen dollar en een nettowinst van 183,6 miljoen. De omzet in Azië nam met 22,4 procent toem naar in Europa werd 16,2 procent minder verkocht en in Amerika nam de omzet af met 26,9 procent.

In het vierde kwartaal daalde de omzet met bijna 44 procent ten opzichte van 2007. Dat verlies was niet alleen te wijten aan de ongunstige wisselkoers, maar ook aan de extra kosten die het sluiten van een Braziliaanse fabriek met zich meebracht. Volgens Ron Snyder was het resultaat wel beter dan verwacht, maar toch teleurstellend in vergelijking met voorgaande jaren.

CARRIERE
Crocs