Elle werkt aan doorstart

De rechtbank in Amsterdam heeft surseance van betaling verleend aan Fashion Brands Collections, het modebedrijf handelend onder de naam Elle. Het bedrijf had daartoe een aanvraag gedaan omdat de omzet door de huidige financiële crisis is afgenomen. “Als bestuurder

probeer je vooruit te kijken om te voorkomen dat je de rekeningen niet langer kunt betalen,” legt Robbert Belle van Fashion Brands uit. “Door uitstel van betaling aan te vragen hopen we tijd te creëren voor het vinden van een oplossing voor de toekomst van het bedrijf.”

De rechter geeft Fashion Brands tot 13 mei de tijd om met zijn schuldeisers tot een vergelijk te komen. In die tijd kan het bedrijf orde op zaken stellen. Daarbij is een bewindvoerder aangewezen. Inmiddels is het bedrijf in gesprek met potentiële investeerders die een mogelijke doorstart van het bedrijf kunnen financieren.

Elle werkt aan doorstart

Intussen zijn de winkels van Elle zijn nog gewoon open: “We waren juist erg goed bezig,” vertelt Belle. “We hebben winkels op mooie locaties, en verkopen ook bij Galeries LaFayette in Frankrijk. Uit de markt kregen we enthousiaste reacties, onder meer over onze collecties. Het is zuur als dan toch de omzet terugloopt,” aldus Belle. “Maar ik troost me met de gedachte dat we in de huidige economie niet het enige bedrijf zijn dat daar last van heeft.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN