Einde Neckermann.de nadert: meeste werknemers uit dienst

Hoewel er nog een sprankje hoop is, wijzen alle tekenen er op dat Neckermann.de per 1 oktober ophoudt te bestaan. De meeste van de ongeveer 2400 medewerkers van het Duitse postorderbedrijf hebben volgende week geen baan meer.

VandaEinde Neckermann.de nadert: meeste werknemers uit dienstag, 26 september, loopt de termijn voor het maken van een doorstart van Neckermann.de af, volgens het faillissementsrecht. Vooralsnog is er, na gesprekken van maanden, geen geschikte investeerder gevonden, meldt het Duitse bedrijf in een persbericht. Momenteel loopt er nog wel een gesprek met één overnamekandidaat. Als deze geïnteresseerde afziet van een investering, betekent dat het einde van Neckermann.de.

De meeste werknemers treden vanaf 1 oktober uit dienst. Voor hen wordt via bemiddeling geprobeerd om een andere baan te vinden. Vanmorgen zijn de medewerkers door de curator geïnformeerd over de situatie.

Neckermanns dochteronderneming Happy Size vond begin deze week wel een overnamekandidaat. Klingel nam de activa van het bedrijf over. De ongeveer tachtig medewerkers op het hoofdkantoor in Frankfurt blijven grotendeels op hun plek zitten.

Neckermann vroeg in juli uitstel van betaling aan, omdat het bedrijf het niet eens kon worden met Duitse vakbonden over de ontslagvergoeding voor de 1380 werknemers die hun baan dreigen kwijt te raken door de geplande reorganisatie. Eigenaar Sun Capital, die niet meer dan 25 miljoen euro wilde uitrekken voor de afvloeiingsregeling, besloot de geldkraan dicht te draaien. Sindsdien is Neckermann.de op zoek naar een nieuwe investeerder.

Sinds de bekendmaking dat het Duitse bedrijf, dat in 1950 werd opgericht, uitstel van betaling heeft aangevraagd en op het randje van faillissement staat, is het aantal bestellingen drastisch teruggelopen. In juli daalde het aantal bestellingen 66 procent, momenteel ligt het aantal orders 13 procent lager dan afgelopen voorjaar.

Volgens een woordvoerster van het internetbedrijf, staat de Beneluxafdeling met vijfhonderd werknemers – Neckermann.com - los van het faillissement van het Duitse Neckermann en verkeert de divisie niet in gevaar. Neckermann.com was enkel afhankelijk van Neckermann.de voor de productie van de eigen modemerken en de productie van de printcatalogi. Het modeassortiment gaat Neckermann.com nu zelf opbouwen. De eerdere investeringen in printcatalogi worden vrijgemaakt en gedeeltelijk in nieuwe media en online marketingkanalen geïnvesteerd. Kurt Staelens, CEO van de Benelux-afdeling, zal de komende weken vervolgstappen bepalen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN