Düsseldorf: draagbare mode en couture

Na de geslaagde première in februari presenteerde de Düsseldorfse modebeurs CPD Signatures, voorheen CPD (Collection Premieren Düsseldorf), zich afgelopen weekend voor de tweede keer in een afgeslankte

vorm. Maar de beurs heeft zijn definitieve richting nog niet gevonden. De gewijzigde beursdagen werden door de inkopers maar matig gewaardeerd en het was op het beursterrein vergeefs zoeken naar namen van internationaal bekende exposanten.

Al in maart maakte de Igedo Company, de organisator van de beurs, een wijziging in beursdagen bekend. In plaats van de beurs in het tot nu toe bekende ritme van zondag tot en met dinsdag te laten plaatsvinden, begon CPD Signatures nu op zaterdag, met als doel de nationale en internationale bezoekers de gelegenheid te bieden in het weekend alvast van de beurs te profiteren.

DeDüsseldorf: draagbare mode en couture beurshallen boden halverwege de eerste beursdag echter een bepaald ontnuchterend beeld en in vergelijking met de andere dagen gebruikten slechts weinig inkopers de zaterdag voor het plaatsen van bestellingen. Internationaal bekende merken toonden hun collecties bovendien buiten het beursterrein in eigen showrooms, of tegelijkertijd op de onafhankelijke Düsseldorfse bestelplatforms Premium of Supreme. Toch werden de wat onbekendere labels op CPD Signatures door veel inkopers gewaardeerd, die er hun portfolio mee opfrissen. Beursorganisatie Igedo meldde maandag dat CPD Signatures dit seizoen 13.200 bezoekers heeft getrokken. Dat is opnieuw minder dan voorgaande seizoenen. In februari trok de eerste editie 'nieuwe stijl' 15.600 bezoekers. Vorig jaar zomer werd de originele CPD nog door 17.000 mensen bezocht.

Net als tijdens de vorige beurs konden exposanten de catwalk-area boeken om hun collecties voor het voorjaars- en zomerseizoen 2012 met modeshows aantrekkelijk te presenteren aan de vakbezoekers. Hier werd zonder uitzondering draagbare mode getoond. Een van de grote thema's blijft nog steeds color blocking, met knalkleuren als tomaatrood, paars, geel en hardroze. Bij de materialen zijn met name lichte stoffen te zien, zoals jersey en zijde, en op techniek geïnspireerde stoffen. Ook worden er architectonische vormgevingen met opvallende details gebruikt. Denim blijft de komende zomer een van de trends. De jeansstof wordt komende zomer veredeld met diverse wassingen en viert in combinatie met topjes en accessoires met bloemetjesprint een comeback van de zeventiger jaren.

Een van de highlights van CPD Signatures werd gevormd door de Duits-Poolse ontwerper Dawid Tomaszewski. Hij toonde een indrukwekkende installatie van zijn collectie 'Vanitas Flowers', die hij al begin juli in het kader van de Mercedes-Benz Fashion Week in Berlijn presenteerde. De designer, die onder andere gewerkt heeft voor Sonia Rykiel en Comme des Garçons, bracht met zijn betoverende modellen een vleugje haute couture naar Düsseldorf.

Düsseldorf, Marie Mertens

Foto: Dawid Tomaszewski / Igedo Company 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN