Discount fashion Lidl ook in UK te koop

De Duitse discountsupermarkt Lidl gaat kleding verkopen in Groot Brittannië. Hier gaat Lidl het opnemen tegen namen als Primark en George, van supermarktketen Asda. Respectievelijk de nummer één en twee van de Britse kledingmarkt. Volgende week maandag, 25 agustus,

ligt de eerste collectie dameskleding in alle filialen. De dameskleding van Lidl was hiervoor alleen in het thuisland te koop.

Lidl brengt spotgoedkope mode

Discount fashion Lidl ook in UK te koopLidl brengt al langer kledingitems op de markt, maar het betrof vooral basics als T-shirts en ondergoed, en kinderkleding. Nu gaat het om een complete fashionlijn. In het aanbod van Lidl onder meer een nep leren jack voor 14,99 pond (19 euro), jeans voor 6,99 pond en enkellaarsjes voor 9,99. Kleding wordt bij Lidl op dezelfde sobere manier gepresenteerd als ander non-food items in de winkel. Items worden verkocht zolang de voorraad strekt en niet aangevuld.

Lidl biedt ook herenmode, maar de collecties voor dames en heren worden niet tegelijk op de markt geïntroduceerd. Zo is de herenmode al enige tijd verkrijgbaar op Cyprus en volgt morgen, 21 augustus, de introductie in Frankrijk. Vanaf november dit jaar zal de herenkleding van Lidl ook in Groot Brittannië te koop zijn.

Britse consumenten zijn eraan gewend om kleding te kopen bij supermarkten. Behalve Asda (George) verkopen Tesco en Sainsbury ook fashion. Vorige maand kwam de - eveneens van oorsprong Duitse supermarktketen - Aldi in het nieuws toen het Britse schooluniforms ging verkopen. Lidl heeft nu zo'n 600 winkels in Groot Brittannië. Het bedrijf wil groeien naar ongeveer 1500 filialen in het land.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN