Diesel benoemt Alessandro Boglioli tot CEO

Alessandro Bogliolo is aangesteld als de nieuwe CEO van Diesel. Hij treedt per 1 oktober in dienst bij het Italiaanse modebedrijf. “Diesel bevindt zich in een nieuwe fase van ontwikkeling”, beargumenteert Renzo Rosso

de aanstelling.

RossDiesel benoemt Alessandro Boglioli tot CEOo is oprichter van het merk Diesel en voorzitter van OTB, Diesels moederbedrijf. “Begin dit jaar hebben we de vernieuwing ingezet met de aanstelling van Nicola Formichicetti als creatief directeur. De komst van Alessandro Bogliolo vormt een mooie aanvulling op dit proces. Met zijn ervaring is hij de juiste man om Diesel naar ‘the next level’ te brengen.”

Nieuwe CEO voor Diesel

De Italiaanse Bogliolo is geen vreemde in de internationale fashion en luxury wereld. Bogliolo startte zijn carrière als consultant bij Bain&Co, eerst in Parijs, later in Milaan. Zijn grootste management ervaring deed hij op bij het juwelenmerk Bulgari, waar hij in totaal zestien jaar werkte. Zijn laatste positie bij Bulgari was Chief Opereting Officer. Sinds 2012 had hij de leiding over het beautymerk Sephora in Noord-Amerika. Bogliolo is de opvolger van Daniela Riccardo die begin dit jaar aankondigde bij Diesel te vertrekken. Haar mededeling kwam vlak na de aankondiging van het bedrijf dat Stefano Rosso, de zoon van oprichter Renzo Rosso, mededirecteur zou worden. Riccardi kwam in juli 2010 bij Diesel in dienst. Haar doel was om de vrouwencollectie meer op de kaart te zetten.

OTB, het moederbedrijf van Diesel, is ook eigenaar van de merken Maison Martin Margiela, Marni en Viktor & Rolf. Voorheen stond het concern bekend onder de volledige naam: Only the Brave.

Foto: Diesel Zomer 2013
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN