CPM legt basis voor Fashion&Denim zone

“Rusland staat op de rand van een jeans boom.” Met deze woorden opende Reinhard E. Doepfer, de directeur van het European Fashion & Textile Export Council (EFTEC), het nieuwe Fashion&Denim segment op de Collection Premiere

Moscow. De 17e editie van de modevakbeurs, die van 5 tot 8 september plaatsvond in het Expocenter Fairgrounds in Moskou, is uitgebreid met 2500 vierkante meter voor denimmerken.

Aanleiding voor de nieuwe afdeling is de toename naar de vraag van denim in Rusland. Naar verwachting neemt de Russische denimmarkt dit jaar met 12 tot 15 procent toe, een stijging die zal aanhouden tot 2013. In 2007 bereikte de verkoop van spijkergoed al eerder haar piek. De denimproductie in Rusland was dat jaar verdubbeld ten opzichte van 2004 en het land importeerde nog eens een miljard aan denim van Europese markten.

CPM legt basis voor Fashion&Denim zoneDoepfer verklaart de toename van de vraag naar denim als volgt: spijkerbroeken worden niet langer gezien als werkkleding. Russische mannen en vrouwen zijn de afgelopen jaren ook in hun vrije tijd steeds meer denim gaan dragen. Anno nu is 65 procent van de jeansdragers in Rusland vrouw en 35 procent man. Ook de aanwezigheid van de wereldleiders in denim zoals Diesel, Guess, Levi’s en Gap heeft ervoor gezorgd dat jeans in populariteit zijn gestegen. Op dit moment wordt het grootste gedeelte van het spijkergoed in het laagsegment wordt geëxporteerd uit China. Duitsland staat op de tweede plaats en neemt vooral de jeans binnen het middensegment voor haar rekening. Het spijkergoed in het hoogsegment wordt met name ingevoerd uit Italië, nummer drie op de lijst.

Hoewel het bezoekersaantal stabiel was, kozen niet alle participanten uit de jeansmarkt ervoor om hun collecties in de speciale Fashion&Denim zone te presenteren. De grote jeansmerken besloten om hun collecties ‘veilig’ te presenteren op hun gebruikelijke plek en af te wachten hoe het nieuwe format zou gaan lopen. Igedo Company, die naast CPM ook de Collection Premiere Istanbul en Collections Premieren Düsseldorf organiseert, kijkt terug op een succesvolle start. “De basis voor het nieuwe Fashion & Denim segment is gelegd”, aldus Christian Kasch, CPM Project Manager. “Veel exposanten waren tevreden over de zone, en hebben zich al aangemeld voor het volgende event eind februari om het segment nog verder uit te breiden.”

In totaal presenteerden op CPM 1400 merken uit 32 landen hun collecties aan ruim 17.500 bezoekers.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN