Cora moet boeten voor namaak All Stars-sneakers
Door FashionUnited
bezig met laden...
De
Cora legde zich daar niet bij neer. Volgens de advocaten van de warenhuisketen was Converse er alleen op uit om de verkoop van zijn schoenen via een grootwarenhuis te verhinderen. Ze dienden een tegeneis in van 10.000 euro plus 83.590 euro, gebaseerd op 10 euro waardevermindering per paar schoenen door de inbeslagname van de voorraad.
De zaak kwam opnieuw voor de rechter in april 2012 en Converse werd in het gelijk gesteld. Namaak was volgens hem bewezen, maar er werd niet voldaan aan Converses eigenlijke eis, te weten 374.000 euro aan schadevergoeding plus interesten.
Converse klopte eerder tevergeefs aan bij de rechter om bescherming te zoeken tegen de Nederlandse schoenenwinkel Scapino, dat volgens de schoenenfabrikant inbreuk maakte op zijn merkenrecht. De rechter in Assen veroordeelde Converse in 2011 tot het betalen van de proceskosten en het bekend maken van het oordeel van de rechter op zijn website. Wat was het geval? In 2009 waren in winkels van Scapino schoenen van Converse te koop tegen lage prijzen. Namaak, volgens Converse. Maar de betreffende lading schoenen was geautoriseerd door het merk zelf, waardoor het toegestaan was de schoenen op de Europese markt te verkopen. Scapino had de schoenen legaal verkregen via toenmalig leverancier Sporttrading.
Het sneakermerk Converse werd in 1918 opgericht in Amerika. Het merk verwierf wereldfaam met gekleurde canvasschoenen onder de naam Chuck Taylor All Star. Nike is eigenaar van Converse.
All Stars
Converse
Cora