Collectie Christophe Coppens onder de hamer

Hoeden, accessoires en kunstcreaties. In totaal zullen vierhonderdvijftig artikelen van de Belgische ontwerper Christophe Coppens onder de hamer gaan bij veilinghuis Appelboom. De hoedenmaker, die onder meer prinses Mathilde, Grace Jones,

Roisin Murphy en Lady Gaga tot zijn klanten mocht rekenen, heeft naar verluidt voor ongeveer 700.000 euro schulden die met de online veilig afgelost moeten worden.

VooralCollectie Christophe Coppens onder de hamer Japanners zouden grote interesse hebben in de collectie van Coppens, meldt veilinghuis Appelboom in een persbericht. Het veilinghuis zal online zowel hoeden, sjaals, handschoenen, portemonnees als kunstwerken te koop aanbieden, in opdracht van de curator van de ontwerper.

De duurste stukken zullen waarschijnlijk de hoeden en accessoires zijn die zangeres Roisin Murphy droeg in de collectievideo van lente- en zomercollectie van 2012. In de video, gecreëerd door door de Brusselse La Fortuna Studio, draagt Murphy couturestukken die doen denken aan de uitrusting van een stamhoofd of samoeraikrijger. Ook een ontwerp dat Grace Jones heeft gedragen zal worden geveild. Het gaat om een hoed uit de collectie 'Who killed Bang Bang Ladesh?' uit 1993. Uit de tweede haute couture presentatie in Parijs, 'Dream your Dream: Travelling Light' van 2006, komen ook accessoires aan bod. Deze collectie bestaat uit tien ontwerpen, hoofdzakelijk in wit, zwart en zilver uitgevoerd.

De online veiling start op zondag 24 juni om 12 uur. Wie een uitnodiging ontvangt kan op 4 juli de collectie bezichtigen in het atelier van Coppens aan de Huidevettersstraat in Brussel. De veiling eindigt op 5 juli om 16 uur.

Begin mei maakte Coppens bekend zijn boeken na 21 jaar neer te leggen. Zijn reden om te stoppen is vooral persoonlijk. Het is een aanklacht tegen de mode-industrie. Voor zijn exclusieve hoeden en accessoires was de markt te klein. En waarom zou iemand een simpele hoed kopen bij Coppens als er ook goedkope hoeden in de budgetketens liggen? “Mijn jarenlange dilemma tussen mode en kunst zijn vandaag onverzoenbaar. Ik ben totaal kwijt wie ik ben, constant schipperend tussen wat hoort en wat moet," zei hij in een persverklaring.

Anderhalf jaar geleden werd hij nog benoemd tot Gebrevetteerd Hofleverancier van België. Onlangs nam Coppens zijn intrek in een nieuw atelier. Hij verhuisde van de Nieuwe Graanmarkt naar een pand van zes verdiepingen in de Marollen, waar hij zijn dubbelboek ‘Homework’ presenteerde. Binnenkort zou hij een winkel in Parijs openen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN