Chinese YGM neemt Aquascutum over

Het Britse merk Aquascutum, dat onlangs faillissement aanvroeg, wordt overgenomen door YGM Trading Limited. De curatoren van FRP Advisory hebben bevestigd dat de twee partijen in exclusieve onderhandelingen met elkaar zijn.

Het in Hong Kong gevestigde YGM is al eigenaar van de eigendomsrechten van Aquascutum en van de Aziatische divisie van het merk.

YGChinese YGM neemt Aquascutum overM, eigenaar van Frans modehuis Guy Laroche, heeft in Azië distributieovereenkomsten met merken als Charles Jourdan en J. Lindeberg. Met de overname van Aquascutum Ltd., de verlieslijdende tak van het befaamde Britse merk, wordt YGM eigenaar van het gehele bedrijf.

Of Aquascutum daadwerkelijk bij deze overname gebaat is moet nog blijken. YGM heeft immers sinds de overname van Guy Laroche in 2004 nog weinig succes geboekt met het Franse merk. "(YGM) is niet een bedrijf van top niveau en heeft niet het kapitaal of de visie van modegroepen als Li & Fung of LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Zo groot is het gewoon niet," zei een bron tegen WWD. "Weten ze bovendien hoe ze een merk moeten ontwikkelen in Europa of de VS? In essentie is YGM een licentiehuis en verwordt Aquascutum tot een goedkopere versie van wat het nu is."

Verwacht wordt dat de overname over een week rond is.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN