• Home
  • V1
  • Leads
  • Britse ontwerpster Zandra Rhodes is nu Dame

Britse ontwerpster Zandra Rhodes is nu Dame

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Zahra Rhodes - de Britse modeontwerpster die bekend staat om haar levendige prints en roze haar - is door koningin Elizabeth geridderd tot Dame. Het is één van de hoogste onderscheidingen in het Britse rijk.
De inmiddels 73-jarige ontwerpster beleefde haar hoogtijdagen in de jaren zeventig.

Ze startte haar modecarrière in 1966 toen ze samen met een vriendin een boetiek opende in Londen. Aanvankelijk werd ze stoffendesigner, maar na een tijdje was ze het zat dat ontwerpers 'lelijke kleren' maakten met haar dessins.

Ze werd bekend met haar vrouwelijke patronen en gedurfd kleurgebruik. Haar ontwerpen zijn gedragen door beroemdheden als Elizabeth Taylor, prinses Diana, Jackie Onassis en Helen Mirren.

De Britse is ook de oprichtster van het Fashion and Textile Museum in Londen, dat in 2003 de deuren opende. Het is een expositeruimte, gericht op modeontwerpers vanaf de jaren vijftig. In 2005 was in het museum een grote overzichtstentoonstelling van Zandra Rhodes te zien. Met aandacht voor de stoffen, het productieproces, de eerste probeersels en schetsen.

Zandra Rhodes onderscheiden door koningin

Rhodes kreeg al eerder een onderscheiding. In 1997 werd ze 'Commander of the British Empire'. Ook heeft ze negen eredoctoraten van universiteiten in zowel Groot-Brittannië als de Verenigde Staten.

"Zandra is blij en vereerd dat haar werk wordt gewaardeerd door haar land," laat een woordvoerster van Rhodes weten in een verklaring. "Ze is trots op haar Britse bedrijf en haar medewerkers. Ze gaat door met het ontwerpen van fantastische kleding die Groot-Brittannië vertegenwoordigen."

Zandra Rhodes