British Fashion Award voor Phoebe Philo

Phoebe Philo, creatief directeur bij het Franse modehuis Céline, won tijdens de uitreiking van de jaarlijkse British Fashion Awards de prijs voor Ontwerpster van het Jaar. Lara Stone, model afkomstig uit het Brabantse Geldrop werd benoemd tot

Beste model.

British Fashion Award voor Phoebe Philo De creatief directeur van modehuis Céline mag zich ‘Designer of the Year’ noemen. Philo die haar carrière begon als assistent van Stella McCartney, versloeg genomineerden Christopher Kane en Erdem Moralioglu. Dat werd 7 december bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de British Fashion Awards in het Londense hotel Savoy. De prijs wordt uitgereikt aan de invloedrijkste personen in de mode-industrie en is ingesteld met als doel de reputatie en ontwikkeling van de Britse mode te vieren.

De Nederlandse Lara Stone, op haar twaalfde door een modellenschout in Parijs ontdekt, nam het in de categorie 'Model' op tegen de Britse David James Gandy, bekend van D&G Light Blue, en Rosie Huntington-Whiteley, sinds 2006 model voor onder ander Victoria’s Secret. Stone liep vele shows, van Fendi, tot Chanel en Stella McCartney. Tegenwoordig is ze het gezicht van Louis Vuitton.

Mulberry ging naar huis met de prijs voor Desigermerk. En de Isabella Blow Award for Fashion Creator ging naar stylist Nicola Formichetti, onder andere bekend als stylist van zangeres Lady Gaga en momenteel creatief directeur bij Thierry Mugler. De British Fashion Council kende eerder al een award toe aan ontwerper Alexander McQueen, die in februari dit jaar overleed. Hij werd geëerd voor de impact die zijn werk op de modewereld heeft gehad.

De Britse modeprijzen werden voor het eerst in 1984 uitgereikt. Bekende designers als Vivienne Westwood, Alexander McQueen, Hussein Chalayan en Stella McCartney, werden in het verleden gekozen tot Ontwerper van het Jaar. Vorig jaar werd Burberry-ontwerper Christopher Bailey verkozen tot de beste designer.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN