Aurora splitst; 'retail gaat niet over stenen'

"Bedrijven die horizontaal, lean en zelfstandig zijn, zijn sneller te verkopen in een wereld waar omni-channel retail de boventoon voert. Het gaat in retailland immers niet meer over stenen, daar kun je geen hele bedrijfsvoering op bouwen." Dat zegt

Derek Lovelock, topman van Aurora Fashions. Het moederbedrijf van modeketens Oasis, Coast en Warehouse verlegt de focus naar online retail en gaat splitsen. Het Britse Aurora Fashions met 1100 winkels in 38 landen en een jaaromzet van zo'n 500 miljoen pond, wil naar een platte en afgeslankte bedrijfsstructuur. "Op die manier kunnen we beter inhaken op de enorme shift naar online verkoop en het groeiend aantal klanten die hun bestellingen in de winkel komen ophalen," zegt Lovelock in een persverklaring.

DatAurora splitst; 'retail gaat niet over stenen' Aurora van plan was Coast af te splitsen werd twee weken geleden al bekend. Nu heeft het bedrijf aangekondigd dat ook de merken Oasis en Warehouse zelfstandig worden. De twee bedrijven vallen voorlopig wel onder een overkoepelend concern dat Fresh Channel gaat heten. Liz Evens, nu managing director van Oasis, wordt CEO van Fresh Channel. De reorganisatie en verzelfstandiging van de drie merken gaat twaalf tot achttien maanden duren. Daarna houdt Aurora Fashions op te bestaan.

Door de reorganisatie zal het voor Aurora's grootste aandeelhouder, de omgevallen IJslandse bank Kaupthing, makkelijker worden om de individuele merken van de hand te doen. Aurora Fashions werd in 2009 opgericht door de Kaupthing Bank om de merken Karen Millen, Coast, Warenhouse en Oasis in onder te brengen. Dat was nodig nadat het overkoepelende Mosaic Fashions - waar behalve genoemde merken ook damesmodeketen Principles en Shoe Studio, met Pied a Terre, Bertie, Nine West en Roberto Vianni onder vielen - in problemen kwam toen de Britse afdeling BG Holding van de IJslandse investeerder Baugur Group onder toezicht was gesteld. Baugur werd een week later failliet verklaard.

Het merk Karen Millen werd al in 2011 door Aurora verzelfstandigd. Doel van de verzelfstandiging was versnelling van de internationale groei en het openen van flagship stores in onder meer Parijs, Sydney en Berlijn. Die zijn er gekomen. Volgens de Britse krant The Independent is huidig Aurora CEO Mike Shearwood van plan om Karen Millen in 2014 via een management buyout over te nemen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN