• Home
  • V1
  • Leads
  • Architect ontwerpt voor modemerk

Architect ontwerpt voor modemerk

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De Britse architect Zaha Hadid heeft een schoen ontworpen voor het Braziliaanse schoenenmerk Melissa. Die producent van schoenen in recyclebaar plastic werkt elk seizoen samen met een ontwerper. Voorgangers van Hadid zijn Vivienne Westwood en Alexander

Herchcovitch. Hadid is de eerste architect die voor Melissa aan de slag mocht. Het resultaat is een plastic schoen met vloeiende vormen die overeenkomsten vertoont met de bouwstijl van Hadid.

De samenwerking tussen architectuur en mode is bijzonder omdat de mode zich richt op de tijdsgeest, terwijl het gros van de architecten zich er juist op laat voorstaan op zoek te gaan naar het tijdloze; dat wat de tijd overstijgt. Toch is Hadid niet de enige die zich over de grens waagt, ook architect Rem Koolhaas geeft openlijk toe schatplichtig te zijn aan de tijdgeest en deed dan ook al diverse projecten in de modewereld, waaronder een T-shirtlijn voor Prada.

Hadid is evenmin een vreemde in de modewereld. Onlangs werkte zij nog samen met het modemerk Chanel aan de mobiele, opvouwbare Chanel Contemporary Art Container. De schoen van Hadid zal in acht kleuren worden geproduceerd en wordt gepresenteerd tijdens de Londen Fashion Week. De verkoopprijs zal vermoedelijk rond de $350,- per paar komen te liggen.

Een couturier die zich waagt aan het ontwerpen van een pand is op de een of andere manier minder voor de hand liggend. Zelfs van de vorig jaar overleden Gianfranco Ferré, die was opgeleid tot architect, zijn geen bekende gebouwen bewaard gebleven.

Foto's: Melissa

London Fashion Week
MELISSA
Rem Koolhaas
Zaha Hadid