AIFW: Lichting 2008

Anneloes van Osselaer, afgestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute, is verkozen tot het talent van 2008 tijdens de show 'Lichting 2008' een selectie van de beste afstudeerders van het jaar. Daarmee won ze de G-Star Raw Talent Award. Twintig studenten hadden dit jaar werk

ingestuurd naar de show die deel uitmaakt van het officiële Fashion Week-programma waar eindexamenstudenten van zeven modeopleidingen hun ontwerpen kunnen presenteren. De favoriete ontwerper werd door het publiek gekozen, dat bestond uit modejournalisten, stylisten, inkopers en trendwatchers.

AIFW: Lichting 2008Anneloes van Osselaer presenteerde een woest sprookjesachtige collectie, die het best valt te omschrijven met de woorden 'groot' en 'donker'. Zo bevatte haar mannencollectie een zwarte trui, die gemaakt leek voor een reus. Het model toonde fragiel en verloren tussen de armdikke kabels en de mouwen die hulpeloos langs zijn knieën bungelden. Ook was er een gebreide zwarte ketting van enorm formaat en knitwearkattenkopjes als accessoires.

De prijs, een bedrag van tienduizend euro, is bedoeld om haar ontwerptalent te ondersteunen, zodat ze een nieuwe collectie kan maken. Ook krijgt ze de mogelijkheid mee te werken aan de show van G-star tijdens de Fashion Week in New York.

Winnaar van Lichting 2007 was Ivo Mittelmeijer van modeacademie Artez Arnhem. Voorafgaand aan de andere studenten showde hij zijn nieuwe collectie, gemaakt met het prijzengeld van vorig jaar. De ontwerpen uit zijn nieuwe collectie waren wijd en nonchalant, uitgevoerd in zachte glanzende kleuren.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN