AIFW: Jeroen van Tuyl

Tot nu toe toonde Jeroen van Tuyl zijn collecties alleen in Parijs. Maar woensdagavond showde Van Tuyl, die in 1998 afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en zich sinds 2000 op louter mannenmode stort, voor het eerst een pret-a-portercollectie in eigen

land.

AIFW: Jeroen van TuylVan Tuyl (36) ontwerpt draagbare kleding in sobere kleuren, die hij eerst zelf test. "Het moet wel lekker zitten." Dat komt met de S/S '09 collectie wel goed; veel geplooide stukken en draperieën, geïnspireerd op Indiase sari's en dohti's (wijdvallende, geplooide broek tot aan de kuit) van soepelvallende stoffen als zijde. De naam van de collectie is Tagore, naar de Bengaalse dichter en wijsgeer Rabindranath Tagore die in zijn werk zijn kennis van de westerse en Indiase cultuur met elkaar combineert. Ook de collectie is een mix van oost en west. Gevraagd naar de sobere kleurstelling van de items (met een enkel rood stuk) zegt Van Tuyl dat hij toch niet met de kleren naar India hoeft. En dat is waar. De kostuums zijn voor de westerse man die wel wat durft. Ingetogen grijze kostuums met grappige details, zoals opstaande kragen met een randje of jasjes en T-shirts met driekwart mouw. Voor de man met een meer uitgesproken smaak zijn er verschillende trenchcoats van glanzende stof. En het decolleté, iets wat de ontwerper al eerder liet zien, maakte een opvallende comeback in de vorm van een asymmetrisch mouwloos plooishirt. Ook opvallend: broeken met niet mis te verstane bandplooi.

Voor heren volop keus dus. Maar er is ook hoop voor de dames. Want, zegt de verlegen ontwerper na afloop van de show, "Het is niet uitgesloten dat er ooit een damescollectie komt".

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN