Adidas Golf neemt Ashworth over

TaylorMade-Adidas Golf, een dochterbedrijf van Adidas, staat op het punt om het Amerikaanse golfkledingmerk Ashworth over te nemen. De overnamesom bedraagt $72,8 miljoen (€54,1 miljoen). Hierdoor wordt Adidas in een klap een van de grootste golfmerken ter wereld.

Adidas Golf neemt Ashworth over Ashworth is een authentiek merk met een uitstekende reputatie, dat in problemen is geraakt. In september werd een fors verlies over het derde kwartaal gerapporteerd. Het bedrijf zag de omzet dalen en de kosten stijgen. Toen al werd een verkoop als mogelijke oplossing genoemd. Volgens Adidas directeur Herbert Heiner is Ashworth de perfecte aanvulling op TaylorMade en Adidas Golf. "Adidas heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het het grootste golf performance bedrijf ter wereld wil worden."

Adidas heeft onder meer de schuldenlast van Ashworth overgenomen, welke was opgelopen tot $46,3 miljoen dollar (€34,4 miljoen). Ashworth brengt golfkleding op de markt onder merknamen als The Game en Kudzu. Ook heeft het de licentie van Callaway Golf in handen. TaylorMade-Adidas produceert en verkoopt vooral golfclubs en -ballen. Adidas Golf is een merk voor golfschoenen en kleding. Naar verwachting zal de transactie voor het eind van het jaar worden afgerond.

Foto: Ashworth logo

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN