7 For All Mankind opent meer flagshipstores

Het luxe denimlabel 7 For All Mankind opent binnenkort de deuren van haar tweede Europese flagshipstore in Antwerpen. Hier zal voor eerst in de Benelux de sportswearcollectie verkrijgbaar zijn. Vervolgens zullen in snel tempo

meer eigen winkels geopend worden in Milaan, Düsseldorf, Berlijn, Rome en Londen. FashionUnited sprak met Miguel Dheedene, commercieel directeur van Fashion Club 70, het agentschap is eigenaar van de winkel en sinds 2001 verantwoordelijk voor de distributie van 7 For All Mankind in de Benelux.

7 For All Mankind opent meer flagshipstoresFashionUnited: Waarom een tweede Europese flagshipstore in Antwerpen?
Miguel Dheedene:
“In 2009 heeft 7 For All Mankind een eerste winkel in Parijs geopend. Nu zocht het merk een partner om meer winkels te openen en het complete collectiebeeld te presenteren. Wij hebben al jaren een relatie met hen en hebben meerdere winkels, waaronder bijvoorbeeld een Lui Jo monobrandstore. Ook heeft het succes van 7 For All Mankind in de Benelux bijgedragen aan de keus voor Antwerpen. Het is namelijk de beste markt van het merk na het Verenigd Koninkrijk.”

FU: Wat gaat de winkel precies aanbieden?
MD: “Op dit moment zijn alleen jeans van 7 For All Mankind te koop in de Benelux, terwijl de hele collectie van het merk veel meer behelst. De flagshipstore zal voor het eerst in de Benelux de totale collectie aanbieden. Naast de uitgebreide jeanscollectie bestaat deze uit de sportswearcollectie met tops en jasjes. De totale collectie zal voorlopig alleen verkrijgbaar zijn bij de vlaggeschipwinkels van het merk. Brede distributie zal gezien de vraag waarschijnlijk snel volgen.
De verdeling van de winkel is 60 procent vrouwen, 40 procent mannen. Mijn verwachting is dat dit over twee jaar 50/50 zal zijn, omdat de mannenlijn momenteel erg goed gaat en groeit. De deuren gaan half juni open met de pre-wintercollectie in de schappen.”

FU: Hoe gaat het verder met 7 For All Mankind?
MD:
“Het denimlabel gaat in snel tempo meer flagshipstores openen. De eerst volgende opening is in juli in Milaan. Daarna staan Düsseldorf, Berlijn, Rome en Londen op het programma. Ook de shop-in-shops in warenhuizen worden uitgebreid. De eerste shop werd twee jaar geleden in Harrods geopend. Selfridges in Londen en Le Printemps in Parijs zijn logische volgende stappen. Daarnaast wil het merk meer flagshipstores openen in de Benelux. Te denken valt natuurlijk aan steden als Amsterdam en Brussel. Het label zou ook graag in zee gaan met de Bijenkorf. Tot slot wordt gewerkt aan een licentie voor parfum nu de licenties voor handtassen, schoenen en zonnebrillen binnen zijn.”

7 For All Mankind werd opgericht in 2000 in Los Angeles als premium jeansmerk voor vrouwen. De mannencollectie werd geïntroduceerd in 2002. Inmiddels bestaat de productlijn uit dames-, heren- , kinder- en sportkleding, handtassen, schoenen en zonnebrillen. Het merk wordt verkocht in meer dan 80 landen wereldwijd en heeft 250 verkooppunten in de Benelux. Het moederbedrijf van 7 For All Mankind is de VF Corporation.

Foto’s: 7 For All Mankind F/W 2010


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN