Een filiaal van de Nederlandse winkelketen Zeeman

in het Vlaamse Tervuren is afgelopen weekend beplakt met affiches. De daders: leden van het Taal Aktie Komitee (TAK). De keten ligt momenteel onder vuur in België omdat het personeel zou weigeren Nederlands te spreken.

In de Zeemanwinkel zouden enkel medewerkers werken die Frans praten en geen moeite doen de Nederlandse sprekende consument tegemoet te komen. Ook de posters in de winkel zouden alleen Franstalig zijn, terwijl burgemeester Bruno Eulaerts van Tervuren nog bij de winkelketen zou hebben benadrukt dat de gemeente een Vlaams karakter heeft.

Voor Tak was de maat vol. De organisatie beplakte het raam van het pand met Nederlandstalige affiches, onder andere met de tekst: 'Dit is Vlaamse grond'.

Zeeman zegt tegen het Nieuwsblad wel degelijk respect te hebben voor het Vlaamse karakter van de gemeente en daarom zo snel mogelijk op zoek te gaan naar nieuw personeel. Het Nederlandse personeel moet vervolgens ook de Franse medewerkers aansporen om Vlaams te praten. De Franstalige posters in de winkel, zouden een fout zijn.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN