De Belgische modeketen Zeb wil geen activiteiten meer uitvoeren die

schadelijk zijn voor het milieu. Het bedrijf heeft besloten geen online bestelde pakketjes meer te verzenden met een winkelwaarde lager dan twintig euro. Om de consumenten tegemoet te komen worden de retouren, leveringen en omruilingen gratis.

“Minder verpakkingen, minder papier, minder inkt en minder CO2-uitstoot, dankzij minder transport,” aldus CEO Luc van Mol in een persbericht. Als andere maatregel bouwde de onderneming zijn hoofdkantoor en magazijn in Merchtem met onder andere een ecologische koeling en een plek voor kippen die zorgen voor biologische eitjes en de verwerking van alle voedselresten. Bovendien is Zeb de eerste Belgische retailer waarvan zowel het hoofdkantoor als alle winkels volledig op groene energie draaien.

Zeb is echter niet het enige bedrijf dat rekening houdt met het milieu. Ook Belgisch kledingbedrijf JBC doet aan duurzaam ondernemen. Het nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf in Houthalen is gebouwd in de richting van de zon en vervolgens voorzien van driedubbele isolatie. Eveneens bij de kledingproductie houdt JBC rekening met de natuur: onlangs kreeg de onderneming als eerste Belgische retailer een certificaat voor een Cradle to Cradle-collectie.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN