• Home
  • V1
  • Columns
  • Zalando herkent zich niet in slechte arbeidsomstandigheden

Zalando herkent zich niet in slechte arbeidsomstandigheden

loading...

Zalando heeft geschokt gereageerd op het beeld dat eerder deze

week werd geschetst in een documentaire over de arbeidsomstandigheden in een distributiecentrum van de webshop. Het bedrijf zegt zich niet te herkennen in de documentaire, maar de beschuldigingen serieus te nemen en de punten van kritiek te onderzoeken.

Voor de documentaire, die maandag 14 april door de Duitse tv-zender RTL werd uitgezonden, werkte een verslaggever drie maanden undercover bij een van de Duitse distributiecentra. Ze zegt dat ze op drukke dagen 27 kilometer moest lopen en dat de hulpdiensten vrijwel dagelijks werden gebeld, onder andere omdat werknemers bezweken onder de hitte.

De webshop liet in oktober 2013 een tevredenheidsonderzoek uitvoeren onder haar werknemers. Het externe onderzoeksbureau kwam toen tot de conclusie dat 88 procent van de werknemers met plezier werkt. Bovendien worden de arbeidsomstandigheden elk kwartaal gecontroleerd door een certificeringsbureau. Bij de laatste inspectie scoorde het bedrijf een 1,3 op een schaal van 1 tot 4, waarbij 1 staat voor 'zeer goed' en 4 voor 'niet acceptabel'.

Vorig jaar maakte de Duitse tv-zender ZDF eveneens een documentaire over slechte arbeidsomstandigheden in een distributiecentrum van Zalando. Het bedrijf beloofde toen verbetering.

arbeidsomstandigheden
Documentaire
Zalando