De Amerikaanse luxe modegroep Ralph Lauren Corp waarschuwde

afgelopen vrijdag dat de operationele winst dit boekjaar tot maart 2015 lager uit zou vallen als gevolg van de expansieplannen van het bedrijf. Ook waarschuwde het dat de omzet zou afnemen. Als gevolg daalden de bedrijfsaandelen met 6,7 procent.

Ralph Lauren opende in de afgelopen jaren steeds meer eigen winkels in een poging meer controle over zijn merken, waaronder Club Monaco, Chaps en alle Ralph Lauren merken, te krijgen. Het bedrijf is van plan dit boekjaar tussen 400 en 500 miljoen dollar (291 en 363 miljoen euro) te besteden aan de uitbreiding van het eigen winkelnetwerk, en verwacht als gevolg dat de operationele winstmarges met gemiddeld 1 procent zullen dalen.

Ondertussen daalde de omzet in de eigen winkels in het vierde kwartaal van 2014 met 1 procent, terwijl de omzet uit groothandelsactiviteiten met 24 procent toenam. Ralph Lauren verwacht dat de mondiale omzet dit boekjaar met gemiddeld 7 procent zal stijgen, vergeleken met 9 procent in het afgelopen boekjaar.

In het vierde kwartaal steeg de omzet met 13,6 procent naar 1,87 miljard dollar (1,36 miljard euro), terwijl de nettowinst met 20,5 procent steeg naar 153 miljoen dollar (111 miljoen euro).

Het bedrijf maakte ook bekend dat topman Roger Farah eind deze maand met pensioen gaat. Farah staat te boek als degene die Ralph Lauren groot heeft gemaakt.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN