• Home
  • V1
  • Columns
  • Winkelhuren België stabiel

Winkelhuren België stabiel

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voor het eerst in twintig jaar tijd dalen de huren van de duurste winkellocaties wereldwijd.

Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Hoofdoorzaak is de rammelende economie met zijn afgenomen retailomzetten en het gebrek aan vertrouwen bij consumenten en financiële instanties. Hierdoor hebben retailoranisaties hun uitbreidingsplannen ingeperkt en is de vraag naar winkellocaties afgenomen met prijsdalingen tot gevolg.

In België zijn de huren echter nagenoeg gelijk gebleven. Alleen in de Avenue Louise in Brussel zijn de huren met 2,1 procent gedaald naar 1400 euro per vierkante meter. De Rue Neuf in dezelfde stad is met 1625 euro per m2 de duurste van het land, direct gevolgd door de Meir in Antwerpen (1560 euro per m2). Het 'minst' betaalt een winkelier in de Hoogstraat in Hasselt: 975 euro per m2 per jaar.

In de lijst van Cushman & Wakefield is de Kaufingerstraße in München een opvallende stijger. Daar namen de huurprijzen ruim zeven procent toe. In São Paulo was sprake van een huurstijging van 79 procent. Grootste dalers zijn Dublin en Moskou. In Grafton Street in het Ierse Dublin kelderden de winkelhuren met 22 procent. Op de Tverskaya in Moskou is namen de prijzen maar liefst met 30 procent af. Fifth Avenue in New York is de duurste winkelstraat ter wereld. Hier wordt 13.027 euro per m2 betaald. Op plaats 2 en 3 staan Causeway Bay in Hong Kong (11.687 euro per m2) en de Champs-Elysées in Parijs (7732 euro).

Cushman Wakefield
winkelhuur