Als eerste Amerikaanse staat heeft West-Hollywood een

verbod op de verkoop van bont ingevoerd. Dat heeft de gemeenteraad gisteren unaniem besloten. De wet gaat in juni 2012 in, maar het is nog niet bekend welke straf winkeliers krijgen als ze het verbod overtreden.

Een aantal retailers is in opstand gekomen tegen het besluit, omdat de nieuwe wet volgens hen schade kan aanrichten aan hun bedrijf. De verkoop van tweedehands en vintage bont wordt niet verboden. Ook het dragen van kleding die gemaakt is van dierenhuiden blijft legaal.

Shannon Keith, campagne-organisator van Fur Free West-Hollywood, ziet het verbod als een historische stap. “Dit is teken dat steeds meer Amerikaanse steden en gemeenschappen de bonthandel als barbaars, wreed en niet-modieus zien,” aldus Keith tegen dierenrechtenorganisatie Peta.

Naast een eerste bontvrije stad is sinds dit jaar ook de eerste bontvrije Fashion Week een feit. Eind 2010 maakte Olso Fashion Week bekend dat het modeplatform sinds niet langer bont op de catwalk toestaat. Het platform wil geen producten promoten die gebaseerd zijn op de slechte omgang met dieren, zo liet het hoofd van de organisatie weten.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN