Naast kinderkleding brengt Walter van Beirendonck nu ook

badmode voor JBC. Dat werd bekend bij de presentatie van zijn nieuwste collectie voor de modeketen in de Antwerpse dierentuin. Het was de eerste keer dat Van Beirendonck weer in de schijnwerper stond na de veiling van de inboedel van zijn conceptstore. In februari moest Van Beirendonck de winkel in de Sint-Antoniusstraat in Antwerpen sluiten. Wegens een forse huurverhoging ging zijn bvba W failliet.

Tegen De Standaard vertelt de ontwerper dat hij de presentatie in de dierentuin ‘een verademing na de voorbije moeilijke maanden’ vindt. Ook zegt hij tegen de krant: “Ik heb met veel plezier aan deze collectie gewerkt en heb er veel positieve vibes in gestopt. Problemen krijgen mij niet klein, ik zet ze om in positieve energie,” aldus Van Beirendonck.

Van Beirendonck werkt al sinds 2005 samen met JBC. Zijn kindercollectie voor de keten heet ZulupaPUWA. De nieuwste zomerkleding ligt momenteel bij JBC in de schappen. De badpakjes, zwembroeken en shorts, versierd met ballonnen, spijkers en monsters, zijn pas vanaf 23 mei verkrijgbaar bij alle Vlaamse filialen van de keten. Prijzen vanaf 14,90 euro.

In 1980 studeerde Walter van Beirendonck af aan de Antwerpse modeacademie. Samen met Dries van Noten, Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs, Marina Yee en Dirk van Saene zette hij Antwerpen als modestad op de kaart en kregen de talentvolle ontwerpers de koosnaam ‘de Antwerpse Zes’. Sinds 1983 ontwerpt hij onder zijn eigen naam. In 2006 werd Van Beirendonck benoemd tot artistiek directeur van Scapa Sports en in 2007 werd hij afdelingshoofd van de modeafdeling van de Antwerpse modeacademie. In september eerde het Modemuseum in Antwerpen hem met een solotentoonstelling ‘Dream the world awake’. Deze expositie was volgens het museum één van de meeste succesvolle tentoonstellingen van de afgelopen tien jaar. In totaal bezochten 56.398 geïnteresseerden de tentoonstelling.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN