Na een onderbreking van acht jaar, zal het Italiaanse modehuis

Versace terugkeren naar de Haute Couture Week in Parijs. In januari 2012 zal Versace een lente- en zomercollectie tonen, zo maakt de organisatie van de modeweek bekend.

De vorige collectie die Versace toonde tijdens de Haute Couture Week in Parijs, dateert alweer uit 2004. De collectie droeg het label 'Atelier Versace'.

Haute couture is een wettelijk beschermde benaming in Parijs, onderworpen aan strenge criteria. Mode-ontwerpers mogen zichzelf pas haute couturiers noemen als ze vijf jaar gastlid zijn geweest van het Chambre Syndicale de La Couture - het instituut dat ontwerpers benoemt tot haute couturiers - en de leden van het instituut daarmee instemmen. Momenteel mogen onder andere Chanel, Dior en Valentino hun mode 'haute couture' noemen.

Op dit moment is Versace vooral in het nieuws vanwege de samenwerking met de Zweedse modeketen H&M. De exclusieve lijn voor dames en heren is vanaf 17 november verkrijgbaar in 300 winkels wereldwijd. De collectie bestaat uit 40 ontwerpen voor dames en 20 voor heren, te herkennen aan het voor Versace kenmerkende gebruik van veel leer en uitbundige prints en kleuren.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN