Het durfkapitaalfonds Vendis Capital wil zich terugtrekken uit kledingketen Zeb. Zeb was de eerste investering van

Vendis Capital, maar inmiddels is de kledingketen opzoek naar een nieuwe partner. De hulp van consultant KPMG werd ingeroepen om de verkoop in goede banen te leiden. Dat meldt Tijd.be. CEO van Zeb, Luc Van Mol, en Vendis Capital willen het gerucht echter niet bevestigen.

“Als uw informatie klopt, kan ik niets zeggen. En als ze niet klopt, wil ik niets zeggen,” zegt Van Mol in een reactie aan De Tijd. Desondanks weet hij al vanaf dag één weet dat Vendis Capital ooit uit het kapitaal stapt. Van Mol is niet van plan dan mee te verkopen: “Ik vind het veel te leuk wat ik doe. Dit is een gezond bedrijf, ik wil ermee verder.” De CEO richtte Zeb in 1993 op en is nu eigenaar van de helft van de aandelen van het bedrijf. Vendis Capital heeft 37 procent van de aandelen in handen.

Zeb is van plan voor 2017 het aantal winkels uit te breiden naar 70. Op dit moment zijn dat er 44. De groep maakt vandaag de dag naar eigen zeggen ruim 50 miljoen euro omzet, aldus Retaildetail.be. Toen Vendis Capital in 2010 in de jeansspecialist investeerde, was de omzet nog 26 miljoen euro. Zeb kreeg 7,6 miljoen euro om daarmee meer winkels te kunnen openen.

Vendis Capital startte in 2010 en investeerde sindsdien in verschillende bedrijven waaronder Hypo Group, specialist in ruiterkleding en accessoires.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN