Anne Valérie Hash en Dries van Noten zijn toegetreden tot de

raad van bestuur van de Fédération de la Couture. Ze vertoeven daar in gezelschap van Agnès b., Chanel, Chloé, Christian Dior, Hermès, Isabel Marant, Issey Miyake, Jean Paul Gaultier, Kenzo, Lanvin, Pierre Cardin, Sonia Rykiel en Yves Saint Laurent. De voltallige raad is herverkozen door Didier Grumbach, voorzitter van de Fédération de la Couture.

Eerder deze maand kwam de raad samen voor een Algemene Vergadering. Daarin werden diverse initiatieven besproken die de Fédération ontplooit om ervoor te zorgen dat Parijs zijn leiderspositie behoudt als hoofdstad van mode en creativiteit. Zo denkt de Fédération erover in de toekomst niet alleen jonge ontwerpers uit te nodigen toe te treden tot de Haute Couture, maar ook huizen die Haute Joaliierie uitbrengen. Een tweede mogelijkheid is de internationalisering van de Fashion Weeks in Parijs, waardoor ze meer deelnemers kunnen bevatten en verlengd kunnen worden.

Een derde punt waarover de raad zich buigt zijn de maatregelen die worden genomen om jonge merken te ondersteunen; waaronder financiële ondersteuning, speciale evenementen en het geven van bedrijfsadvies. Verder zou er een vierde studiejaar moeten komen voor de École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne’s.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN