Modebedrijf Uniqlo heeft ingestemd om wol uit de productieketen te weren

die afkomstig is van schapen waarbij mulesing is toegepast. Mulesing is een chirurgische taak, waarbij een stuk huid van schapen wordt verwijderd om te voorkomen dat er infecties optreden door larven van parasitaire vliegen.

Eerder stemden C&A, Topshop, H&M, Hugo Boss, Abercrombie & Fitch, Timberland en Gap al in om liever te zijn voor schapen en op te treden tegen mulesing. Vooral in Australië zou de praktijk veelvuldig voorkomen, omdat daar het bewuste insect, de Myiasis voorkomt. De praktijk komt onder andere voor bij Meriono schapen.

Naast de modebedrijven die afzien van de wol van schapen waar huid is weggesneden, heeft ook de Chinese Sushine Group, de grootste afnemer van Australische wol, geëist dat de boeren een einde maken aan de praktijk. Hoewel de mulesing praktijken controversieel zijn, is er nog altijd geen goed alternatief. Wanneer de vrouwelijke vlieg larven legt op een schaap, eten die larven zich bij de schapen naar binnen waardoor infecties optreden. Uiteindelijk sterven de schapen aan de complicaties.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN