De Belgische modeontwerpers Cedric Jacquemyn en Jean-Paul Lespagnard zijn genomineerd

voor de International Woolmark Prize 2014-2015. De ontwerpers zijn geselecteerd voor de Europese voorronde op 8 juli in Parijs en maken daarmee kans op 50.000 Australische dollar (34.000 euro) om een collectie te ontwerpen voor de internationale finale.

Jacquemyn studeerde af aan de modeacademie in Antwerpen. Hij heeft een eigen label en ontwerpt een lijn genaamd Hraun voor het Zweedse Weekday. Lespagnard won in 2008 twee prijzen op het modefestival in Hyères en presenteerde zijn label in 2011 voor het eerst tijdens Paris Fashion Week. Dit jaar besloot hij te stoppen met het showen tijdens de modeweken, omdat deze te ver op het verkoopseizoen vooruit lopen.

Dit jaar is voor het eerst de International Woolmark Prize opgedeeld in mannen- en vrouwenmode en zal de wedstrijd dus twee winnaars hebben. De tien ontwerpers die mee mogen doen aan de internationale finale worden gekozen tijdens vijf regionale voorrondes in Azië, Australië, Europa, India en het Midden-Oosten, en de Verenigde Staten. De vijf menswear finalisten zullen hun ontwerpen in januari 2015 presenteren tijdens London Collections: Men. De vijf womenswear finalisten zullen het twee maanden later in Beijing tegen elkaar opnemen.

De twee winnaars winnen elk 100.000 Australische dollar (68.000 euro) en hun winnende collecties zullen te koop zijn in warenhuizen en winkelketens als Harvey Nichols in Groot-Brittannië en David Jones in Australië. In 2013 won de eveneens Belgische ontwerper Christian Wijnants de prijs, in 2014 werd de prijs uitgereikt aan Rahul Mishra uit India.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN