• Home
  • V1
  • Columns
  • Textielfabrikant Vlisco onderzoekt mogelijke verkoop

Textielfabrikant Vlisco onderzoekt mogelijke verkoop

18 apr. 2014

De Nederlandse textielfabrikant Vlisco onderzoekt een mogelijke

verkoop. De Londense investeringsmaatschappij Actis, eigenaar van de textielfabrikant, heeft de Britse bank Barclays opdracht gegeven de mogelijkheden wat betreft investeringen te onderzoeken. Murray Grant, verantwoordelijke voor Vlisco bij Actis, bevestigt dat Barclay de mogelijkheden onderzoekt, maar ontkent tegelijkertijd dat het bedrijf te koop staat.

“We moeten alles uiteindelijk verkopen, maar we zijn Vlisco niet actief aan het verkopen,” aldus Grant aan WWD. Wel is duidelijk dat een aantal Europese fondsen reeds zijn benaderd. Volgens bronnen in de mode-industrie zouden ook luxebedrijven als LVMH en Hermès International hun ogen op Vlisco hebben gericht.

De omzet van Vlisco bedroeg in 2009 169 miljoen euro en wordt op dit moment geschat op bijna 300 miljoen euro. Actis had zich als doel gesteld de omzet te verdubbelen voor 2015-16, maar kan die doelstelling dit jaar al bereiken. De investeringsmaatschappij wilde de textielfabrikant laten binnendringen in de mode-industrie, onder andere door de lancering van een kant-en-klare kledingstukken en het uitbreiden van het klantennetwerk.

Binnenkort staat Vlisco in de schijnwerpers bij warenhuis De Bijenkorf. Vlisco opent in mei tijdelijke winkels bij Bijenkorf-filialen in Amsterdam en Eindhoven. Verwacht wordt dat daar, behalve de kleurrijke stoffen, ook - voor het eerst - afgewerkte kledingstukken van Vlisco te koop zullen zijn.

Actis
Barclays
HERMES
LVMH
Vlisco