Jil Sander wil dolgraag terugkeren naar het label dat haar naam

draagt. Dat zegt de ontwerpster in het Duitse tijdschrift Gala. Sander zou in gesprek zijn om huidig hoofdontwerper Raf Simons op te volgen. Modehuis Jil Sander zelf, heeft nog niet gereageerd.

Jil Sander (68) richtte het merk op in 1968. In 1999 verkocht zij een meederheidsbelang aan de Italiaanse Prada Groep. Kort daarop verliet zij het bedrijf. In 2003 keerde zij terug om een jaar later weer te vertrekken. Naar verluidt kon Sander niet opschieten met Prada-directeur Patrizio Bertelli. Sindsdien worden de collecties van Jil Sander met veel succes ontworpen door de Belg Raf Simons. In 2008 is het merk overgenomen door Onward Holdings in Japan.

In 2009 ging Jil Sander aan de slag als ontwerper bij de Japanse modeketen Uniqlo. Daarvoor ontwikkelde zij de +J lijn die tot afgelopen najaar werd verkocht. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Jil Sander de creatieve leiding zou nemen voor alle collecties van Uniqlo, maar in de praktijk concentreerde zij zich op haar eigen lijn. Na twee jaar gingen beide partijen uit elkaar.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN