• Home
  • V1
  • Columns
  • Teleurstellend Q3 voor Abercrombie & Fitch

Teleurstellend Q3 voor Abercrombie & Fitch

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het zit de Amerikaanse retailer van tienermode niet mee. Abercrombie & Fitch boekte in het derde kwartaal een nettowinstdaling van 25 procent

naar 30,4 miljoen dollar (24,7 miljoen euro) of 41 cent per aandeel, iets meer dan de 42 cent die Wall Street had verwacht.

De vergelijkbare omzet van alle merken daalde gedurende het kwartaal. De grootste daler was Hollister met 12 procent, gevolgd door Abercrombie Kids met 10 procent en het merk Abercrombie & Fitch met 6 procent. De totaalomzet nam met 12 procent af naar 911 miljoen dollar (741,5 miljoen euro).

"Onze resultaten voor het derde kwartaal waren teleurstellend in een aanhoudend moeizaam klimaat voor tienermode," zei topman Mike Jeffries. Hij weet de dalingen aan slecht weer, veel afprijzingen en moeilijkheden binnen de jeugd- en tienermodesector.

Als gevolg verlaagde Abercrombie de jaarprognose naar 1,50 tot 1,65 dollar per aandeel, ver beneden de oorspronkelijke prognose van 2,15 tot 2,35 dollar per aandeel. De nieuwe prognose is ook lager dan die van Wall Street, die er een schatting van gemiddeld 1,74 dollar per aandeel op na hield.

Abercrombie
Abercrombie & Fitch