• Home
  • V1
  • Columns
  • Stijn Helsen zwaargewond na val van vierde verdieping

Stijn Helsen zwaargewond na val van vierde verdieping

2 jan. 2014

Modeontwerper Stijn Helsen is op nieuwjaarsnacht van een balkon

van het Brusselse Royal Windsor Hotel gevallen. De jongste zoon uit de bekende Hasseltse modefamilie is buiten levensgevaar, maar heeft meerdere botbreuken opgelopen. De omstandigheden van de val vanaf de vierde verdieping van het hotel zijn nog onduidelijk. De politie en het parket kunnen een wanhoopsdaad niet uitsluiten.

De Vlaming Stijn Helsen lanceerde twaalf jaar geleden zijn eerste eigen collectie maatpakken, na jarenlange ervaring te hebben opgedaan in het atelier van zijn vader, Roland Helsen. Met succes, want hij werd direct gevraag om freelance patronen te tekenen voor Vivienne Westwood. Ook werkte de ontwerper voor het Britse modelabel Joseph en het Italiaanse modehuis Valentino. Bij de laatste Olympische Spelen ontwierp hij een collectie voor het Belgische team. Tenslotte is hij de man achter het kostuum van Spider-Man en ontwierp hij outfits voor 'Pirates of the Caribbean'.

Stijn Helsen heeft verschillende winkels in zijn thuisstad Hasselt: een concept store sinds 2007, Helsen Ladies, Helsen Tailors en Rooms (een beddencollectie).