• Home
  • V1
  • Columns
  • State of Art geeft de Mille Miglia 2011 een koninklijk tintje

Columns

State of Art geeft de Mille Miglia 2011 een koninklijk tintje

3 mrt. 2011

Het Nederlandse modemerk presenteert drie prinsen met een

enorme passie voor auto’s en vier Porsches om van te dromen aan de start van ‘La corsa piu bella del mondo’.

Als sponsor van de mooiste klassieke rally ter wereld is State of Art het aan de stand verplicht het deelnemersveld te verrijken met teams van naam en faam. Met een vertegenwoordiging van ondermeer twee Nederlandse prinsen en een Zweedse prins wordt ruimschoots aan de verwachting voldaan. Het zijn de deelnemende auto’s die de verwachting overtreffen: de 3 exclusieve Porsche 550 Spyders zullen tot de verbeelding spreken en de harten van de liefhebbers sneller laten slaan.

Liefde voor de autosport is onlosmakelijk met State of Art verbonden. De oprichter van dit mannenmode merk, Albert Westerman, heeft ooit zijn hart verpand aan oude Porsches. Gelukkig houdt hij de inmiddels prachtverzameling niet alleen maar achter slot en grendel – de meest bijzondere exemplaren doen mee aan de Mille Miglia 2011.

State of Art zal aan de start verschijnen met vier auto’s. Daaronder drie originele exclusieve Porsches 550 Spyder, de bekende James Dean Porsche waarvan er slechts 90 zijn geproduceerd. Daarnaast vertrekt er een Porsche 356 uit 1953.

Deze klassiekers worden gereden door een aansprekend gezelschap van raceteams. Op donderdag 12 mei aanstaande zullen in Brescia de volgende State of Art teams vertrekken:

Team 1: Prins Bernhard van Oranje & Prins Maurits van Oranje

Prins Bernhard van Oranje is een bekend gezicht op de Europese circuits. In 2004 begon zijn race carrière en sinds 2008 maakt hij deel uit van Racing Team Holland waarvan ook de eregast tijdens Mille Miglia, Jan Lammers, deel uitmaakt. De Mille Miglia is voor Prins Bernhard ook geen onbekend terrein, hij neemt als sinds 2007 deel aan de rally.

Prins Maurits van Oranje, de oudere broer van Prins Bernhard, is een fervent sporter. Zeilen is een absolute passie en regelmatig neemt Prins Maurits deel aan regatta’s. Auto’s zijn een andere liefhebberij, weliswaar niet op de manier zoals zijn jongere broer dat beleeft, maar de esthetische schoonheid en de romantiek van de sport hebben hem wel degelijk in de greep.

Team 2: Prins Carlos Philip Bernadotte & Jan Nilsson

Prins Carlos Philip Bernadotte is tweede in lijn voor de Zweedse troonopvolging. Een veelzijdig sportman die van snelheid houdt en graag zijn uithoudingsvermogen test. Zo heeft hij met succes deelgenomen aan de ‘Vasaloppet, de langste langlaufrace ter wereld. Autoracen is echter zijn grote liefde. Momenteel rijdt Prins Carlos Philip voor het Flash Engineering team met Porsche 911 GT3 in de Carrera Cup Scandanavia, die hij in 2010 als kampioen afsloot.

Jan ‘Flash’ Nilsson is een Zweedse autocoureur met een lange staat van dienst waarin hij meerdere malen kampioenschappen winnend heeft afgesloten. Hij maakte furore in het Swedish Touring Car Championship, Clio Cup Scandinavia, Swedish F3 Championship en de Porsche Carrera Cup.

Team 3: Jan Peter Balkenende & Gijs van Lennep

Jan Peter Balkende was één van de langst zittende premiers van Nederland, van juli 2002 tot oktober 2010. Behalve als een plichtsgetrouwe politicus staat JPB ook bekend als een groot liefhebber van auto’s. In het verleden reed hij al eens een dag mee met Gijs van Lennep in de Mille Miglia, maar nu zijn agenda hem meer vrijheid biedt, rijdt hij de volledige race.

Gijs van Lennep is een van de bekendste Nederlandse coureurs. In 1999 is hij omwille van zijn staat van dienst door een Nederlandse jury uitgeroepen tot Beste Nederlandse Autocoureur van de 20e Eeuw. Gijs van Lennep is al jaren een ambassadeur van State of Art en reed in die hoedanigheid vele rally’s en races, zoals de Mille Miglia, La Carrera Panamericana en Le Mans Classic.

Team 4: Sergio Herman & Peter Goossens

Sergio Herman vormt samen met Peter Goossens letterlijk een sterrenteam. Sergio Herman mag als Chef in zijn restaurant Oud Sluis namens Michelin drie sterren voeren. Peter Goossens is een Belgische Chef die de eer heeft hetzelfde aantal sterren te mogen presenteren namens zijn restaurant Hof van Cleve. Beide chefs zijn fanatieke autoliefhebbers die net zo gepassioneerd over de geur van olie en verbrand rubber kunnen praten als over een zacht gegaarde lamsrug.

De deelnemende teams worden begeleid door diverse prominente eregasten, o.a. Jan Lammers en Chris Zegers (verschenen verleden jaar samen als team aan de start van de Mille Miglia voor State of Art), Tom Kristensen (achtvoudig winnaar van de 24 Uur van Le Mans) en Harm Lagaaij (voormalig Chef Design Porsche). Deze prominenten zullen veelvuldig aanwezig zijn in de State of Art hospitality unit waar dagelijks VIP gasten worden ontvangen.

Behalve hoofdsponsor van de Mille Miglia is State of Art ook licentiehouder. Met gebruikmaking van de originele logografie is, met de romantiek van de rally als bron van inspiratie, onder de naam Mille Miglia een exclusieve kledingcollectie uitgebracht. De meest exclusieve, hoogwaardige stoffen en materialen zijn verwerkt tot Italiaans gestylde ontwerpen en voorzien van authentieke badges. De collectie bestaat uit jacks, shirts, polo’s en truien. Op woensdag 11 en donderdag 12 mei zal deze collectie gepresenteerd en verkocht worden op de ‘Piazza Loggia’.