De IAF organiseert op dinsdag 9 februari a.s. in Parijs een seminar

over regelgeving en bepalingen m.b.t. productveiligheid en “restricted substances” voor kleding in zowel de EU als in de Verenigde Staten.

Tijdens de stoffenbeurs Texworld vindt het seminar plaats op het expositieterrein Le Bourget nabij Parijs. Het seminar wil deelnemers uit de textiel-kledingketen informeren over de laatste ontwikkelingen in de EU en de VS m.b.t. deze onderwerpen, waarvan het belang toeneemt uit oogpunt van gezondheid en veiligheid voor consumenten, maar ook vanuit het gezichtspunt productaansprakelijkheid.

Ook zal worden verteld hoe men het testen van kleding moet begrijpen en hoe men in eigen bedrijf een “chemical management program” kan ontwikkelen en implementeren. Sprekers vanuit handel, industrie en kennisinstituten geven hun visie op deze onderwerpen. Ze zijn afkomstig van VF, Adidas, Goretex, American & Efird, WRAP, G-star, STR, Ökotex, Dystar, Greenberg Traurig, Waalwear Kids, German Fashion, AAFA and MODINT.

Het seminar is in het Engels en wordt door de IAF georganiseerd in samenwerking met de kledingorganisaties in Nederland (MODINT) en de VS (AAFA).

Deelnamekosten zijn 195 euro voor leden van de IAF, AAFA en MODINT, voor niet-leden 295 euro. Het seminar duurt van 9.30 tot 18.00 uur.

Registratie kan via de homepage van de IAF, www.iafnet.com
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN