Een groep actievoerders in Bangladesh eist een schadevergoeding

van het Spaanse modeconcern Inditex. Bij een ongeluk in een fabriek waar kleding voor Inditex’ formule Zara werd geproduceerd, kwamen onlangs twee vrouwen om het leven, schrijft Just-style.com.

In de fabriek ontplofte een ketel. Twee vrouwen kwamen om het leven toen de andere personeelsleden probeerden te vluchten voor de brand. 62 medewerkers raakten gewond tijdens de haast om te ontsnappen.

In een van de berichten in een lokale krant, vertelt een medewerkster dat de noodhekken aan het einde van een trap waren gesloten. Het personeel zou opgepropt op de trap hebben gestaan, tot deze het begaf, waarbij medewerkers op de grond vielen.

Actievoerders van War on Want en van de National Garment Workers' Federation willen nu een schadevergoeding van bijna 7000 dollar voor de families van de omgekomen vrouwen. Ook willen ze een compensatie voor de andere medewerkers die gewond raakten. Betere veiligheid is ook een aandachtspunt. In 2005 zouden 64 medewerkers zijn omgekomen toen een fabriek waar Zara-kleding werd geproduceerd, instortte.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN