• Home
  • V1
  • Columns
  • Sapph geeft zich niet gewonnen

Sapph geeft zich niet gewonnen

27 mei 2011

Rob Heilbron, eigenaar van lingeriemerk Sapph heeft via een YouTube-video gereageerd op de

uitspraak van de rechtbank in Utrecht, afgelopen woensdag. De rechtbank bepaalde dat Sapph met de bh's met bandjes boven de cups, inbreuk maakt op de auteursrechten van Marlies Dekkers. Sapph moet stoppen met het verkopen van de bewuste collectie en een schadevergoeding betalen.

In de video geeft Heilbron zich echter niet gewonnen. Hij laat weten bewijsmateriaal gevonden te hebben dat de bh met dubbele bandjes al stamt uit 1965. Heilbron: "Het jaar dat Marlies geboren werd."

Het is inmiddels het vierde 'bewijs' dat Sapph aanvoert. Eerder liet het lingeriemerk een editie van de Washington Post zien uit 1948, met daarin een afbeelding van Amerikaanse lingerie met een bandje boven de de cup. Daarna kwam Heilbron aanzetten met het boek 1000 Dessous History of Lingerie van Gillet Neret. Volgens hem staat hierin het ‘bewijs’ dat dubbele bh-bandjes al sinds de jaren veertig in omloop zijn. Vorige week werd bekend dat Sapph Marlies Dekkers heeft gedagvaard. Zeer recent heeft Sapph namelijk de auteursrechten van de spinnenwebbeha van Joke van de Berg overgenomen, die zij in mei 1991 op de markt bracht.

Verder zegt de eigenaar van Sapph: "Gefeliciteerd Marlies. Vandaag heb je gewonnen, maar ik zie je in de volgende ronde."

 

Marlies Dekkers
Sapph