De aandelen van Samsonite, het merk in luxe bagage

en accessoires, zijn flink gekelderd na de beursgang. De aandelen daalden meer dan 10 procent na het debuut op de beurs van Hong Kong, van 14,50 Hong Kong dollar naar naar 12,96.

Voor de beursgang moest Samsonite de intekenprijs van de operatie al terugschroeven, als gevolg van een tegenvallende interesse. De omvang van de operatie kwam op 1,25 miljard dollar uit, terwijl het bedrijf op 250 miljoen dollar meer had gerekend.

Volgens het Belgische dagblad De Tijd, is de ‘flop’ mede te wijten aan het algemene beurssentiment. De Hang Seng-index verloor deze maand 7 procent. Dat heeft veel te maken met de ingrepen van de Chinese overheid om de economische groei in het land onder controle te krijgen.

Samsonite is niet het enige grote luxe merk dat de Chinese markt wil aanboren. Prada maakt op 24 juni haar debuut op de beurs in Hong Kong. Een beursgang met een geschatte waarde van zo'n 2,6 miljard dollar (1,77 miljard euro). Volgens De Tijd zou deze onderlinge concurrentie de beleggersinteresse wel eens kunnen verminderen. Prada heeft de bandbreedte voor de uitgifteprijs inmiddels omlaag geschroefd. Het aandeel van het Italiaanse luxe modehuis vindt te weinig aftrek onder kleine beleggers. Dat zei een anonieme bron tegen persagentschap Reuters.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN