Het Franse modehuis Sonia Rykiel, dat sinds 2012 voor

tachtig procent in handen is van de in Hong Kong gevestigde firma Fung Brands, heeft een licentiecontract getekend met Robert Clergerie voor de realisatie van een schoenenlijn. De eerste gezamenlijke collectie is de spring/summer collectie 2014.

De lancering van de schoenenlijn is onderdeel van de nieuwe weg die het merk Sonia Rykiel is ingeslagen en die moet resulteren in het neerzetten van een wereldwijd modemerk. Daarom werd in september vorig jaar ook al een nieuwe hoofdontwerper aangetrokken: de Canadees Geraldo Da Conceiçao die bij Louis Vuitton vandaan kwam.

Robert Clergerie is een bekend schoenenhuis afkomstig uit het Franse plaatsje Romans. Momenteel maakt het merk, onder leiding van hoofdontwerper Roland Mouret, een sterke internationale groei door, met name in Azië en Amerika.

“Met Sonia Rykiel en Robert Clergerie investeren we in modehuizen met een sterke identiteit en een schat aan ervaring”, aldus Jean Marc Loubier, de CEO van Fung Brands. “Beide merken vullen elkaar perfect aan Die synergie komt uitstekend van pas bij onze plannen om beide merken wereldwijd op de kaart te zetten.”
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN