• Home
  • V1
  • Columns
  • s.Oliver sluit flagshipstore op Antwerpse Meir

s.Oliver sluit flagshipstore op Antwerpse Meir

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na Puma, gaat ook het Duitse modelabel s.Oliver haar flagshipstore op de Antwerpse

Meir sluiten, meldt Standaard.be. Ruim 23 banen staan door de sluiting op de tocht. Bovendien gaan er geruchten dat ook andere grote modeketens als Forever21, Veromoda en Jack & Jones weg willen uit de bekende winkelstraat, aldus de Vlaamse nieuwssite.

Nico Volckeryk, voorzitter modebrancheorganisatie Unizo Antwerpen, is verbaasd over het grote aantal winkelsluitingen en vertelt aan Standaard.be: “Het lijkt wel of de mensen genoeg hebben van de Meir en de grote merken die er zich vestigen. Tijdens de solden ziet het nochtans zwart van het volk. Misschien zijn de grote winkels slachtoffer van de internetverkoop. Mensen komen passen in de winkels om daarna hun kleding op internet te bestellen.”

s.Oliver opende de Antwerpse flagshipstore in 2008 en melde toen enorm blij te zijn met de prachtlocatie. “Antwerpen is een echte fashionmetropool en wij zijn er erg trots op dat wij hier onze grootste store kunnen openen," aldus Andreas Kromer, Managing Director Sales bij de opening.

De s.Oliver Groep groeide in boekjaar 2012 (exclusief licentie producten) naar een omzet van 1.265 miljard euro, een groei van 5,4 procent ten opzichte van 2011. De Benelux groep realiseerde in hetzelfde boekjaar zelfs een groei van 6,5 procent. Ook over 2013 is s.Oliver extreem positief. "Het doel is om de winst met 10 procent te verhogen,” aldus Headquarter CFO Steinhart. Het lifestyle merk wordt inmiddels in 30 landen wereldwijd vertegenwoordigd. Begin 2013 staat de teller op 205 eigen retail stores, 351 partner stores, 2864 shops en 3883 verkooppunten. Het bedrijf heeft 8000 werknemers.

Forever21 zegt dat de geruchten niet waar zijn en dat ze niet van plan zijn om hun winkel aan de Meir te sluiten.

Flagshipstore
Meir
S.Oliver