Frans luxeconcern Compagnie Financière Richemont heeft het Amerikaanse

golfmodemerk Peter Millar overgenomen van investeringsgroep Winona Capital. Het is niet bekend om welk bedrag het gaat, maar de overeenkomst zal naar verwachting volgende maand worden afgerond.

Voor Peter Millar biedt de overname grote kansen. "Een samenwerking met Richemont betekent een geweldige kans voor Peter Millar om het merk mondiaal uit te breiden onder leiding van Richemont," zegt Millar topman Scott Mahoney. Het luxe modemerk, dat zich specialiseert in dames- en herenmode en golfkleding, werd in 2001 opgericht en wordt vanuit de staat North Carolina aangestuurd. Millar is inmiddels in Noord Amerika, Europa, Azië en Australië beschikbaar en heeft ook een flagshipstore op Park Avenue in Manhattan. Het merk verzorgde de kleding voor diverse grote golftournamenten, waaronder de US Ryder Cup.

Richmont is onder meer eigenaar van vooraanstaande, kleine mode- en accessoirehuizen zoals Lancel, Chloé en Alfred Dunhill en staat vooral bekend om zijn grote juweliershuizen en horlogemakers zoals Cartier en Van Cleef en Arpels.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN